NYHETER

Maritimans dag

Söndagen den 10 september välkomnar vi alla landkrabbor och matroser till oss på Packhuskajen. Ta med hela familjen ombord Maritiman för att fira och njuta av en heldag fylld med äventyr och roliga upptåg. Vad sägs om en spännande experimentshow tillsammans med barnens favoriter Virvelina och Tim, testa om det nappar i fiskedammen, följ med på lärorika fartygsvandringar och kolla in våra intressanta utställningar. Dagen till ära gästas vi även av Aeroseum och givetvis så finns veteranbesättning ombord för att berätta om livet till sjöss.
Sist men inte minst - vi bjuder på FRI ENTRÉ hela dagen! Läs mer genom att klicka på denna länk: Maritimans dag 2023

Extra årsmöte 2023-06-16 genomfört
Protokoll och reviderade stadgar är utskickade till medlemmarna med e-post. Har du inte fått dem beror det på att vi inte har din e-postadress.
Om det är så, meddela gärna den till fgmc.maritiman@outlook.com så att du får alla utskick från föreningen"

Extra årsmöte
Extra årsmöte genomförs i Gunrummet på J19 Småland 2023-06-16 kl 10.00.
Mötet är föranlett av 2 punkter: en stadgeändring och inval av en ny styrelsemedlem. Vid mötet kommer Bertil Söderberg hålla det föredrag som inte hanns med vid det ordinarie årsmötet.
Kallelsen är utskickad till alla medlemmar per e-mail.

FGMC årsmöte
Årsmötet genomfördes som planerat den 23 mars 2023. Dessvärre blev det på grund av tidsbrist inte något föredrag av Bertil Söderberg. Han lovade dock att återkomma vid ett annat tillfälle.
Protokoll och andra möteshandlingar har skickats ut med e-post. Har du inte fått dem beror det på att vi inte har din e-postadress i medlemsregistret. Anmäl e-postadress till fgmc.maritiman@outlook.com så att du inte missar kommande information.

Båtmässan 2023 genomförd
Båtmässan hade 44 000 besökare och FGMC och de olika fartygsföreningarna var representerade med egen monter. Stort tack till alla medlemmar ur föreningarna som turades om med att vara på plats och berätta om verksamheterna och värva medlemmar. På bilderna syns föreningens monter samt Lars Zimmerman (Herkules) och Tonny Yngvesson (Maritiman)"

Båtmässan 2023 i Göteborg
Båtmässan startar den 4 februari t.o.m. den 12 februari och FGMC ställer ute ett antal modellbåtar. Det blir jagaren Småland, ubåten Nordkaparen och patrullbåten Hugin.

Vi har monter nummer D01:22.

FGMC årsmöte 2023
Föreningens årsmöte kommer att hållas lördagen den 18 mars 13.00 på färjan vid Maritiman.
Mötet inleds med ett föredrag av Bertil Söderberg, som var en av initiativtagarna när Maritiman startade 1985.
Vi får hela historien.

Info från Maritiman
Maritiman öppnar som vanligt under påsken. Ni kommer att få se Småland nymålad och fin till större delen.Det kommer också en ny utställning på Småland som ska visa bilder från kriget i Ukraina.